Meniu
Autentificare
Căutare

   Dragi cititori, cum am putea numi celebra opera a lui Ioan Budai Deleanu? "Noi tiganii sa avem tarisoara noastra, Unde sa him numai noi da noi!...Sa avem sate, casi, gradini s-ogoare, Si da toate, ca s-altii mai apoi” Iata cateva din dorintele tiganilor din opera "Tiganiada” publicata in 1875-1877 in revista Buciumul Roman de la Iasi. In revista "Romania Literara” apare o alta lucrare de B. P. Hasdeu, intitulata "Razvan si Vidra” unde un tigan, Razvan, urca treapta cu treapta: este mai intai ofiter de haiduci, apoi ofiter in armata leseasca, hatman si in final domn.

   Din ambele lucrari putem vedea ca tiganii au fost o problema sociala in tara noastra, dar nu au fost persecutati asa cum pretind in ziua de astazi. Ceea ce ii face condamnabili in ochii societatii de azi si din trecut este comportamentul lor antisocial, huliganic, mizeria lor si "respectul” fata de tara.

  Aceasta problema a fost abordata si de Maresalul I. Antonescu, atunci cand a cerut mutarea lor sau concentrarea lor in zone unde nu pot avea un comportament nociv asupra societatii romanesti.

   Multi nu stiu ca Maresalul I. Antonescu, satul de plangerile populatiei civile facute catre guvernul roman, a decis, mutarea lor in Transnistria. Motivul a fost ca atunci cand Romania era bombardata de aviatia aliata, populatia se refugia in adaposturi antiaeriene, lasand locuintele nepazite.

  Aceasta a fost o oportunitate pentru tigani sa fure si sa vandalizeze locuintele nepazite. Aceasta a fost o oportunitate pentru tigani sa fure si sa vandalizeze locuintele fara nicio frica. Aceasta a fost motivul deportarii lor. Dupa multi ani se poate vedea si azi ca acest obicei, de a fura, a nu munci, a insela, inca ii mai caracterizeaza pe unii dintre ei. Nu este posibil ca un tigan ce NU a muncit toata viata lui sa primeasca de la statul roman 100 euro lunar, ajutor social si pe de alta parte sa declare si la posturile TV ca lucreaza in Franta. Un pensionar din agricultura cu 30 de ani in ex-CAP abia primeste 100-300 de lei lunar. Asta este dreptate? Ce poate lucra un tigan in UE? Furt, cersetorie, coruptie, santaj, asta fac tiganii nostri in UE.

   Nu este posibil ca presedintele tarii sa il recunoasca pe autoproclamatul "rege” al tiganilor Cioaba si sa se inrudeasca cu familiile interlope din clanurile tiganesti. Sa nu ne mai suparam daca europenii ne zic TIGANI, daca noi ROMANII recunoastem un tigan rege. Intai a fost Razvan – domn, acuma avem un rege – Cioaba si poate maine, sau cine stie cand, vom fi Regatul Marii Tiganiade. Noi romanii sa fim minoritari in tara noastra, sa ne fie frica sa vorbim pe strada, sa acceptam sa fim umiliti, injurati, batjocoriti de tigani in propria noastra tara? Aici vreau sa vorbesc, nu despre o etnie, ci despre anumite grupari care cu acordul guvernantilor, fura, inseala si nimeni nu-i intreaba cum si-au facut palate de zeci de milioane de euro?

  Singura solutie este in mainile noastre: sa ne unim si sa luam atitudine, mereu impreuna, la orice incalcare a legii de catre tigani, sau cand guvernantii ii acopera. Nu suntem rasisti, dar ne aparam drepturile noastre, daca trebuie sa o facem noi si statul roman nu ia nicio masura impotriva lor, ba din contra, guvernantii participa la mese festive cu ei, primesc cadouri de la ei, ii cununa, ii boteaza si ii prezinta la TV ca "oameni de afaceri”. Daca nu le place de noi sau in tara noastra sa plece de unde au venit. Locul lor este la munca asemeni tuturor celorlalti cetateni ai acestei tari sau la puscarie. Asta ar trebui sa inteleaga toata lumea.

  Unde este discriminarea tiganilor? Cine ii opreste sa mearga la scoala, sa munceasca? Cine i-ar goni din societatea noastra daca ei ar fi cinstiti, onesti, curati si ar avea un comportament civilizat? Concluziile le trageti dumneavoastra, onorati cetateni ce formati statul roman, ci nu guvernul care trebuie sa fie slujitorul nostru, ce traieste din taxele si impozitele noastre.

Calendar
«  Septembrie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva materialelor
Chat
Andy