Meniu
Autentificare
Căutare
  • Luna noiembrie este, pe mapamond, luna asasinatelor politice: John Fitzgerald Kennedy, Yitzhak Rabin, Corneliu Zelea Codreanu, Nicolae Iorga…

            În majoritatea cazurilor, adevăraţii autori, cei care au ordonat asasinatul, nu sunt cunoscuţi. De multe ori nici adevăratul profil al victimelor.

 

  • În noiembrie anul acesta se împlinesc 72 de ani de la uciderea lui Nicolae Iorga, din ordinul serviciilor secrete sovietice, prin intermediul agentului lor infiltrat în Mişcarea Legionară şi anume, Traian Boeru. Despre respectivul eveniment s-au scris sute de pagini, s-au făcut „documentare”, filme de ficţiune etc. Dar toate reflectate prin prisma comunistă, adică a falsului istoric. Prin cele ce urmează nu vrem să spunem că Iorga şi-a meritat soarta. Însă dorim să arătăm o latură cu adevărat neagră a unui om ridicat prea mult în slăvi, inclusiv şi mai ales de regimul bolşevic. 
  • Fragmentul de mai jos este discursul lui Nicolae Iorga ţinut în Camera deputaţilor, în data de 24 ianuarie 1915 (de ziua Unirii şi când în Europa izbucnise Primul Război Mondial…). Sublinierile ne aparţin. Din citat rezultă recomandarea de a se practica, de către guvern, asasinatul politic. Iar asta numai ca Iorga să poată elimina fizic un adversar…, Iorga-democratul, Iorga-apostolul neamului…

            „Domnilor, în anul 1911 apărea foaia pe care o redactează  şi acum în Bucureşti un domn Cernăianu, căruia nu-i voiu face onoarea de a-l aduce în discuţiunea Parlamentului, cu toate că am exprimat faţă de mai mulţi miniştri de culte nevoia de a se cerceta puţin rostul acestei persoane care nu are nici o situaţie şi care exercită totuş o atât de mare influenţă în vieaţa Bisericei noastre. Acesta e un semn de boală, căci atunci când oameni cu situaţiuni înalte nu au nici o influenţă şi când un om care nu are nici o situaţie învârteşte şi întortochează atâtea lucruri e de aplicat un tratament şi doctorii chemaţi pentru asemenea boli sunt miniştri respectivi. O cercetare mai de aproape ar descoperi cari sunt motivele adevărate şi pe tăcute trebuie să se ia măsuri pe cari numai miniştri să le ştie. Noi avem păcatul acesta mare că toate lucrurile le spunem în public, că toate hotărârile le proclamăm în public. Dar e mai bine să nu vorbeşti de multe  lucruri şi să lucrezi aşa cum se face în alte părţi, în aşa fel ca un rău să dispară pentru totdeauna, fiind tăiat din rădăcină.

            Mai târziu, în 1938, şi-a reînnoit o asemenea „recomandare” îndemnându-l pe Carol II la uciderea lui Corneliu Zelea Codreanu. Regele l-a ascultat…


În poză: Trei criminali. 15 Aprilie 1939. De la stânga: regele Carol al II-lea, Nicolae Iorga şi cu ochelari, întors cu spatele, Armand Călinescu, la inaugurarea institutului „Nicolae Iorga”- culmea grandomaniei, construit de Carol al II-lea pentru Iorga, drept mulţumire pentru sfaturile criminale primite. Nicolae Iorga este în uniforma partidului „UNIC şi TOTALITAR” intitulat „Frontul renaşterii naţionale”.

  • „La lichidarea sistemului parlamentar au participat şi reprezentanţi ai marelui capital din ţară în frunte cu camarila din jurul regelui dar şi exponenţi ai cercurilor de afaceri anglo-franceze. Datorită căderii pieţei de capital în urma guvernării Goga-Cuza, (în 1937) marii industriaşi şi bancheri din ţară au adus la cunoştinţa regelui, probabil prin Nicolae Malaxa, că situaţia politică e gravă şi că se impunea schimbarea regimului. În acelaşi timp şi cercurile industrial-bancare străine erau neliniştite. Încă din ianuarie 1934, prin omul de casă al Elenei Lupescu, Ioan Pangal, regele a sondat grupările masonice din Franţa asupra problemei instaurări unui regim autoritar în România opus Gărzii de Fier, primind un răspuns favorabil. Mai mult, guvernele englez şi francez erau alarmate de ascensiunea extremei drepte în ţară în condiţiile agravării situaţiei politice internaţionale. Ministrul Marii Britanii la Bucureşti, Reginald Hoare, a informat Londra că singura soluţie realistă era suspendarea vieţii parlamentare pentru a bara drumul lui Corneliu Zelea Codreanu spre putere. Hoare era de părere că .un guvern de tehnocraţi aflat sub conducerea Regelui ar putea salva situaţia, considerând o dictatură regală preferabilă celei bastarde dezvoltate sub ultima guvernare. Presiuni la adresa României au existat şi din partea Uniunii Sovietice. Acestea au ameninţat cu rechemarea ambasadorului sovietic dacă guvernul Goga-Cuza ar fi continuat de unul condus de C.Z. Codreanu.” - Citat din „Originea şi înfiinţarea Frontului renaşterii naţionale” de Radu Florian Bruja.

Carol II şi Iorga - criminali înfrăţiţi.

Iorga şi Armand Călinescu - călăul teoretician alături de cel practician

Calendar
«  Septembrie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva materialelor
Chat
Andy